Peluh Rawatan Tangan - segelintir Tips Menamatkan Gangguan Berpeluh

Peluh Rawatan Tangan - segelintir Tips Menamatkan Gangguan Berpeluh

Mengenai telapak tangan hiperhidrosis atau apa yang lebih dikenali sebagai berpeluh yang berlebihan di tangan adalah sebenarnya, hanya salah satu bentuk yang paling biasanya dihadapi hiperhidrosis oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Perubatan disebut sebagai hiperhidrosis palmar, gangguan berpeluh itu juga diiktiraf sebagai salah satu jenis yang sangat bermasalah dan rumit berpeluh berlebihan. Sebenarnya, ia telah mendapati bahawa pesakit yang mengalami peluh berlebihan dalam kedua-dua tangan dan tapak tangan sebenarnya mengalami mempunyai tangan yang sangat sejuk dan lembap pada setiap masa. Jika anda sedang berkekalan seperti ini berpeluh masalah, jangan bimbang. Anda boleh memilih rawatan peluh anda anggap paling sesuai untuk tangan anda dari pelbagai pilihan rawatan ada.

Berikut adalah beberapa tips yang anda boleh mewah berikut untuk berakhir dengan gangguan berpeluh memalukan itu.

Oleh kerana peluh berlebihan di dalam tangan yang boleh disebabkan oleh beberapa faktor emosi seperti kesedihan, ketakutan, kebimbangan, dan beberapa keadaan mencabar dan trauma, ia sentiasa terbaik untuk mengarang diri anda terlebih dahulu. Anda hanya boleh menganggapnya sebagai mengelakkan retak tentang sesuatu untuk mengelakkan memburukkan keadaan berpeluh anda. Kerana seperti yang kita tahu, kebimbangan dan ketegangan benar-benar boleh merangsang kelenjar peluh seseorang untuk bertindak overexcited dan oleh itu, mengeluarkan peluh banyak, lebih daripada apa yang badan yang benar-benar memerlukan.

Sentiasa pastikan sapu tangan yang bersih berguna. Atau lebih baik lagi, membawa tuala panjang yang bersih setiap kali anda keluar. Dengan cara itu, anda akan sentiasa mempunyai sesuatu untuk kerap membersihkan tangan berpeluh anda dengan. Juga, dengan sapu tangan atau tuala anda, anda boleh sentiasa mengelap kelembapan yang berlebihan di tangan dan tapak tangan anda. Selepas itu, anda mungkin ingin memohon jumlah yang mulia serbuk talkum atau mungkin, memohon lapisan nipis antiperspirant, menggunakan anda antiperspirant roll-on atau semburan.

Di samping itu, ia adalah sangat penting untuk menentukan sebab sebenar mengapa anda mempunyai hiperhidrosis palmar atau peluh berlebihan di tangan. Kemungkinan mengenal pasti punca masalah itu boleh menjadi kunci sebenar untuk mengetahui yang merupakan rawatan peluh terbaik untuk anda. Ini sebenarnya adalah salah satu sebab mengapa majoriti pesakit begitu bersemangat untuk mengetahui lebih lanjut tentang menjalani prosedur pembedahan tertentu atau mungkin mengambil dalam beberapa ubat-ubatan oral atau ubat-ubatan yang ditetapkan oleh doktor mereka. Apa yang lebih, ada juga beberapa aplikasi topikal anda boleh gunakan untuk memastikan mungkin rawatan peluh palmar.

Apa yang lebih, terdapat beberapa pilihan rawatan berpotensi lain yang ada yang akan membantu anda merawat masalah berpeluh anda. Salah satu yang merupakan proses yang dipanggil iontophoresis. Ia sebenarnya adalah satu teknik di mana doktor akan menggunakan beberapa caj elektrik kecil untuk memindahkan ubat atau bahan kimia tertentu melalui kulit anda. Tiada apa yang perlu bimbang kerana kimia atau ubat yang digunakan pasti ditetapkan oleh doktor anda. Ia adalah teknik bukan invasif yang memberi tumpuan kepada membawa tahap yang lebih tinggi bahan terutamanya dikenakan. Akhir sekali, terdapat juga beberapa ubat-ubatan yang ditetapkan atau ubat-ubatan yang ada dan boleh diambil oleh seseorang yang berkekalan ketidakselesaan hiperhidrosis palmar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar